Obklopte sa sklom

Post in Moto


Sklenená podlaha LMmont, steny, fasáda, strop, nábytok či doplnky. Sklenené môže byť všetko vo vašej domácnosti. Samozrejme, že pri takomto rozhodnutí je potrebné byť opatrní. Príliš veľa sklenených prvkov môže všetko pokaziť.
Stena vyskladaná z farebných kociek skla.jpg

Keď sklenené, tak sklenené!!!

Sklo vyzerá najlepšie v dvoch verziách. Buď je ho vyslovene veľa a je všade, alebo sa v interiéri nachádza len s mierou. Nič medzi tým neexistuje. Áno, ak niečo také vytvoríte, tak to existovať bude, čo však neznamená, že to bude vyzerať dobre a podľa vašich predstáv.

Pri zariaďovaní interiéri sklom musíte sakramentsky dobrú predstavivosť, aby ste vedeli všetko doladiť a dotiahnuť do posledného detailu. Detaily, to je práve to, na čo musíte pri skle pozerať. Zamyslite sa napríklad nad takým sklenenými dverami. Tie klasické zavriete a všetko v danej miestnosti utajíte pred svetom. Pri sklenených je to ale iné. Cez nich je vidieť všetko a stále, preto si veľmi dobre zvážte, ktoré časti svojho domu odkryjete a ktoré nie.
Detail na sklenené guličky na kope.jpg

Extra sklenené záležitosti

Sklenené dvere alebo priečky dnes už patria k pomerne klasickým prvkom v bytovom dizajne. Ak však chcete niečo naozaj extra, poobzerajte sa po extra riešeniach. Takými sú nepochybne sklenené podlahy a strechy. Určite uznáte, že to sa nevidí všade. Pri takýchto veľkých sklenených projektoch musíte počítať s väčšími finančnými nákladmi a taktiež s náročnosťou pri samotnej realizácii. Navyše, pri sklenenej podlahe musíte pozerať aj na to, čo umiestnite pod ňu. Môže to byť napríklad vínny sklad, no škaredá a ošarpaná pivnica, najlepšie vyzerať nebude. Podobné je to aj so sklenenou strechou. Dom pri lese, nad ktorým sa vo vetre kolíšu konáre stromov, to je ideálne miesto na takéto riešenie. Dom v centre mesta, nad ktorým lietajú lietadlá a stoja elektrické stĺpy či obchodné centrum, ním už byť nemusí.